Støtte over 250.000 kr.

Vores støtte på over 250.000 kr. er målrettet større, innovative projekter med potentiale til at påvirke bredere fællesskaber og adressere komplekse udfordringer.
Projekterne bør bidrage til at skabe sammenhængende, understøttende netværk og lokalsamfund, hvor folk trives.
Vi værdsætter initiativer, der kan skabe langsigtede løsninger og fungere som limen, der binder fællesskabet sammen.
Dit projekt skal kunne vise et bæredygtigt budget, inklusive egenfinansiering, og demonstrere stærke partnerskaber med nøgleorganisationer for at sikre resultater.

Din ansøgning skal indeholde forskellige elementer. Du kan danne dig et overblik her, inden du går til vores ansøgningsportal. For at søge, skal du oprette en profil og du kan arbejde i kladde-format, inden du vælger at trykke indsend. Systemet vil altid gemme din tekst.  

Udover formalia som titel og oplysninger om dig og din organisation, skal du indsende samarbejdsaftaler, forandringsteori (se nederst på denne side) og en projektbeskrivelse. Beskrivelsen skal indeholde et budget og en SMART-sikring. SMART
[1] bruges til at give et overblik over dit projekt og hvad du skal fortælle os om dit projekt, når det er afsluttet. Når du skriver dine mål, er det derfor vigtigt at du overvejer, hvordan du vil indsamle data i løbet af din projektperiode.

Vi beder dig forholde dig til, hvor mange frivillige der er involveret i dit projekt og hvem der er målgruppen for dit projekt. Du skal beskrive begge dele så præcist som muligt.
Det er ikke kun fordi vi gerne vil vide det- du kan forhåbentligt bruge det som en hjælp til at få overblik over, hvem dit projekt er vigtigt for og om der er nogle interessenter, du mangler at inddrage.

[1] SMART står for: Specifik, Målbar, Accepteret, Realistisk, Tidsbestemt.

SMART-sikring for rekruttering af målgruppen samt rekruttering af frivillige:

Specifikke 

Vær så konkret og specifik som muligt. Hvilken målgruppe henvender projektet sig præcist til, hvor befinder de sig, hvordan vil I rekruttere dem som deltagere?
Hvilke frivillige vil i rekruttere og hvordan? 


Målbare

Opstil resultater, der reelt kan måles, og sæt konkrete succeskriterier op for, hvordan det ser ud, når I er i mål. Hvordan kan man konkret se/måle effekten? Hvem skal foretage målingen?

Accepterede (og acceptable)

Sørg for, at målene er accepteret rundt om bordet – både af styregruppen, projektgruppen og af andre relevante interessenter (f.eks. lokalsamfundet). Uden fælles accept er målene ikke meget værd. 

Realistiske

Vær sikker på, at I faktisk kan komme i mål med de ressourcer, kompetencer og handlemuligheder, I har til rådighed. Målene skal være realistiske og opnåelige. Her er det relevant at lave en risikovurdering. Hvor er usikkerhederne i jeres projektet, og hvad kan I gøre for at imødegå dem? 

Tidsbestemte

Sæt deadlines for, hvornår målene skal være nået. Du kan operere med flere milepæle undervejs og et slutmål, eller måske er det mere relevant med flere deadlines alt efter, hvad dit projekt omfatter, og hvor komplekst det er. 

Forandringsteori

Du skal med din ansøgning Indsende et bilag med din forandringsteori. Den skal udfyldes i nedenstående format.
At skrive så kort og præcist som muligt, skal ses som en hjælp til at få overblik over dit projekt. Det er ligeledes et værktøj til at forstå, hvorvidt dine ressourcer og aktiviteter er med til at understøtte projektets langsigtede mål- eller om dine ressourcer og aktiviteter skal justeres undervejs.  

Ressourcer

Hvad I investerer af timer og andre ressourcer- hvor mange bidrager i foreningen/ arbejdsgruppen?

Aktiviteter

Hvilke aktiviteter I konkret igangsætter og med hvilken målgruppe som hhv. deltagere og frivillige.

Kortsigtede resultater

(efter 1 års projektperiode)

Hvilke konkrete mål er nået og hvilke succeskriterier er opfyldt efter projektets første år?
F.eks. forandring i holdning og viden.

Langsigtede resultater

(3 år efter projektperiode)

Forandring i adfærd- hvad I sigter efter, skal være indtruffet, når jeres mål er forankret og blevet en del af foreningen.

Effekter

Højeste effekt for samfundet
(den over-ordnede og langsigtede vision for indsatsen).

Hvis du har spørgsmål i forbindelse med ansøgningsprocessen, er du meget velkommen til at række ud til os - se under kontakt.